Ce punem în bagaj

Oare ce întrebare este aceasta? Sigur fiecare-şi cunaoşte propriile nevoi, însă voi puncta în cele ce urmează câteva obiecte pe care e bine să le ai la îndemână într-o croazieră:
 -               Prelungitorul cu mai multe prize- pentru că mereu vei dori să-ţi încarci peste noapte, camera, aparatul foto, telefoanele etc.
 -               Medicamente pentru rău de mare.
 -               Pantofi comozi- dacă vreţi să vizitaţi aveţi grijă să nu vă lipsească din bagaj încălţămintea comodă.
 -          Pantofi sport- vasele de croazieră au sală de fitness inclusă în costul cabinei. Nu veți putea avea acces decât utilizând un echipament sportiv adecvat.
 -          Esențe pentru zonă de spa- unele vase au sauna gratuită. Dacă sunteți pasionat de „bai de transpiratie” nu uitați să puneți în bagaj esențele de pin, mentă sau eucalipt.
 -          O carte bună și o revistă- va vor ține întotdeauna o companie plăcută. Desigur vor înlocui și lipsă internetului, știut fiind faptul că pe vas telecomunicațiile sunt extrem de costisitoare.
 -          Haine antivant- sunt binevenite în orice perioadă întrucât pe vas seară veți simți răcoarea brizei
 -          Haine cu mâneca lungă- pe unele vase (liniile americane) temperatură interioară este destul de scăzută, astfel încât statul într-un bar fără o haină potrivită poate deveni o experiență neplăcută
 -          Cearșaf de plasă- unele porturi  va oferă ocazia de a va organiza o zi de plajă la țărm, așa că veți avea obiectul necesar tolanitului la soare direct pe nisip.
 -          Papuci- aceștia pot fi multifuncționali, atât pentru zonă de plajă a vaporului, plajă de la țărm sau zonă de spa și relaxare a vaporului.
 -          Echipament de snorcheling-  pentru pasionați.
 -          Un rucsac- util la transportat souveniruri spre casă în cazul în care bagajele sunt neîncăpătoare.
 -          Cel puțin o ținută eleganță- cînele festive sunt eveniment special care  merită onorat cu o ținută de seară eleganță. Unele linii de croazieră impun această ținută, asttfel încât dacă nu aveți haine elegante nu puteți participă la aceste evenimente.
 -          Deschizător de vin- este știu faptul că băuturile alcoolice sunt scumpe pe vasele de croazieră. Întotdeauna există opțiunea de a bea un pahar de vin în cameră, sau de a plecă cu paharul direct din cameră în baruri
 -          Cană termoizolantă/sticlă de plastic 0,5-0, 75- apa se oferă gratuit în zonele de servire a mesei 24 din 24 de ore. Din păcate în cameră sau în alte locuri nu ai apa, astfel încât este bine să-ți faci provizii
 -          Câteva cârlige pentru plaje- în băile cabinelor găsiți o frânghie unde puteți atârnă cu ajutorl cârligelor lucrușoare mărunte spălate la mână și costumul de baie
 -          Plasturi bătături a€“ porturile europene de regulă te îndeamnă la mult mers și sigur un picior neumblat poate suferi
 -          Mici souveniruri simbolice a€“ în croazieră poți să-ți faci mulți amici de prin toate părțile lumii. Aceștia se vor simți onorați să primească un mic souvenir din țara ta
 -          Copii de pe actele de identitate și cărțile de credit- în anumite porturi există o tradiție că mulți turiști să fie furați ramanad astfel fără acte. Este bine să lăsați originalul în camere și să umblați cu copiile pașapoartelor.
 -          Palete și mingii de tenis de masă- de regulă tenisul de masă este gratuit. Este bine să ai echipamentul tău că să eviți să stai la coadă după alții.