Ziua îmbarcării

Este o zi importantă. Vei ajunge ca regulă îninate cu o zi de data stabilită pentru îmbarcare. Cazarea o vei face în apropierea locului de îmbarcare economisind timp si putând să dedici câteva ore bune portului de îmbarcare pentru vizite.

Check in-ul se desfăşoară asemănător celui de la avion. Bagajele sunt ridicate si duse in cameră de către personal. Lasă-ţi bagajul deschis (fără încuietori securizate) întrucât acestea sunt verificate. Bagajul poate ajunge mult mai târziu decât tine la cameră, astfel încât tot ce-ţi este necesar ţine într-un bagaj de mână (costum de baie, cremă de soare, medicamente etc.). Este bine să fi la locul de îmbarcare în intervalul indicat pe cartelele de îmbarcare (3, 4 ore înainte de ora de plecare a vasului din port). Vei primi cardul  de acces pe vas personalizat.

Check in-ul durează aproximativ 1 oră si jumătate, dar vei fi bine tratat in sala de aşteptare. Unele vase cer depozite in valută 200-300 euro sau să garantezi cu un card (asigura-te că ai un card eligibil pentru respectiva linie de croazierea).

Ai grijă de acest card întrucât cu el poţi deschide camera, poţi urca pe vas din porturi, poţi plăti la bar. Dacă-l pierzi anunţă imediat pentru a fi blocat.